I odla fall kallas det e icke-samforstandsfritt, icke-monogamt forhallande (NCNM)

Mottaglig forhalland av vikt: stadgar, i Facebook, urban dictionary, vs polyamory. Inledning. En oppen karleksforbindelse anses befinna ett romantisk alternativt erotis samband eller affar tillsamman mer an en partner medan.

Det ar en arrangemang sam avtal som bada parter ar villiga att avskilja tillsammans sig itu och att befinna icke-exklusiv alternativ icke-monogami. Eftersom bagg parter kommer att intressera sig i romantiska, permanenta, tillfalliga alternativ sexuella handlingar i forhallandet, befinner sig avtalsaspekten samt reglerna forut arrangemanget essentiell.

Ifall do par personerna ej kommer overens forsavit e oppen karleksforbindelse alternativt gift, befinner sig nago eller bagg medan involverade i flertal sexuella forbindelser.

Bringa relationer kallas samt ”samforstand icke-monogami”. Bagge personerna riktig ukrainska brud blir overens forsavitt att ett kondition icke befinner sig monogamt. Termerna icke-monogami sam ”polyamorost forhallande” anses ocksa vara bringa relationer.

Polygami forhallandet medfo att man age mer an nagon akta halft alternativ sexpartner samtidigt. I USA befinner si det ha inte lagligt. Om e gifte eller ett forhallande befinner si icke-monogami kallas det likasa stav ett ”oppet aktenskap”.

Bestammels pro e fritt karleksforbindelse

Ehur inga tvenne relationer ar jamstalld, finns det marklig allmanna bestammels sam riktlinjer att tanka villig nar hane gifter sig eller etablerar ett halsosamt offentligt kondition. Det ar bast att checklistan, bokfora att stadgar eller granser borde forhandlas fram, omvarderas, diskuteras tillsamman plan gap alternativt regelbundet under hela relationen, och justeras bred behov.

Kanna ige dina sexuella granser.

Det befinner sig nodvandigt att besiktiga granserna forut kuttra sju sam diskutera det. Hurda ideligen kan sex existera avhangig kungen din saga hej? Saso veckovis, manatli alternativ dagligen, tillsammans hurdan massa partners genas ni kan ansluta fysiskt, varje, exempelvis pa affarsresor.

Oavsett vilka ytterligare fysiska eller logistiska, tidsparametrar tv vill innehava samt precisera i sin forhallande, kommer det att medgiva. Det finns likasa skild typer fran sex. Exempelvis, befinner sig penetrerande banka baver ok, tillgangligt eller enkom oralt? och hur sa anse ni ifall BDSM?

Dartill, foredrar n att din delagare ager banka baver tillsammans framlingar som do aldrig kommer att betrakta aterigen alternativ med din van alternativ en saso do allareda kanner och litar kungen? jada, det kan bli underligt sam jobbig, men n bord granska dett fore ni slapper fri oversvamningen.

Anlagga dina kanslomassiga granser

Emotionella granser kan vara eggand att definiera samt plantera i ett oppet forhallande. Likval bor de diskuteras och tydliga, darborta varje partner ar hederligt i en karleksforbindelse forsavitt baksida av underben do kan administrera stav sig sjalva och sin kompanjon.

Absolut goka befinner si viktigt.

Nar ditt forhallande overgar a exklusivt sam lagligt at oppen, eventuellt ni ar extatisk sam forskrackt allma dina nya eskapad, andock glom icke all sakerstalla sexmetoder ni inneha infort. Prata med din kompanjon forsavit din valbefinnand samt hurda ni kommer att praktisera bestamd banka baver i verkliga livet.

Hederlighet befinner si nyckeln

Att innehava en oppen karleksforbindelse eliminerar behovet for delagare att fortiga alternativ kuva avta sexuella behov, odl dom bord besta arliga forsavit va de astadkomme. Tva plikt ange hur flera detaljer varandra vill kanna till (om nagra alls) och hur ofta. Det bord omvarderas vid behov.

Planera regelbundna incheckningar med din medspelare

Transparens runt hur va kompanjon kanner ifall den andras sexuella sysselsattningar borde aven forhandlas sam kontrolleras. I samtliga relationer kan partners foreta antaganden, odla det ar viktigt att prat tillsamman varandra. Nagon dyli forhalland skanke e bestamt utrymme att behandla emotione, justera sig till overenskomna granser och estimera relationens saga hej.

Glom inte ditt karleksforbindelse.

Forbereda tidrym sam yta darfor at bevara din forhallande samt forsorja saken dar. For att ett koppling skal forbli stark, plikt dejtnatter bege sig bort samt uttrycka karlek prioriteras. Dr Sheff anser att det ar forsiktig pro nago kompanjon att bli distraherad fran e glansande, nytt karleksforbindelse sam glomma det langsiktiga forhallandet. Spara ej all humoristisk juju till det nya forhallandet, anser hon.

Leave a comment

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *